Beauvechain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Beauvechain? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze website tref jij bruikbare gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Beauvechain!

zonnepanelen installateur 1320
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode13200
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Beauvechain mei 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beauvechain. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Beauvechain bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Beauvechain
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4760), dan is het belastingvoordeel al gauw €590. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Beauvechain schommelen tussen de €4900 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €715,00 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Beauvechain is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3450 – €4200€410
2270013€5075 – €5700€550
3325015€6100 – €6250€700
4381017€6500 – €6675€940
5435020€7025 – €7250€1000
6482023€7675 – €7925€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Beauvechain check jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beauvechain bedraagt 3345 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Beauvechain?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beauvechain

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Beauvechain vergelijken? Door middel van het advies hieronder tref jij zonder problemen een deskundige leverancier in jouw eigen buurt. Sommige bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Beauvechain.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Beauvechain op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Beauvechain
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Beauvechain een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente