Warchin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Warchin? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Middels een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref jij waardevolle gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Warchin!

zonnepanelen installateur 7548
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75480
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Warchin april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Tournai. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Tournai bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Warchin
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5040), dan loopt het voordeel al gauw op tot €625. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Warchin schommelen tussen de €5300 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor grofweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Pure Energie betaal je hiervoor wel €750,00 (vergoeding april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Warchin kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117606€3475 – €4300€400
2280011€5000 – €5650€550
3349016€6050 – €6250€750
4401017€6500 – €6725€900
5450020€7100 – €7275€970
6501021€7450 – €8000€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Warchin tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warchin is 3560 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Warchin?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-warchin

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Warchin vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten kies jij vandaag nog een erkende monteur in jouw omgeving. Sommige specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het soort woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Warchin.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Warchin op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Warchin
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Warchin een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!