Mourcourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Mourcourt? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be tref je toepasbare info aangaande zonnepanelen kopen in Mourcourt!

zonnepanelen installateur 7543
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75430
Gasverbruik22.310 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€172,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mourcourt april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Tournai. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Tournai zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Mourcourt
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5030), dan is jouw winst al gauw €624. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mourcourt liggen tussen de €5400 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €747,50 (vergoeding april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Mourcourt is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3550 – €4200€440
2294011€5100 – €5700€500
3355014€6075 – €6125€850
4400016€6475 – €6675€920
5446020€7075 – €7275€1010
6509023€7700 – €7975€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Mourcourt tref jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mourcourt is 3555 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Mourcourt?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mourcourt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Mourcourt vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten tref jij in korte tijd een uitstekende leverancier in de regio. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Mourcourt.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mourcourt op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Mourcourt
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mourcourt een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!