Rumillies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Rumillies? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be check jij toepasbare tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Rumillies!

zonnepanelen installateur 7540
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75400
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€172,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rumillies april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Tournai. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Tournai kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Rumillies
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5010), dan bedraagt het voordeel al snel €621. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al 500.000investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rumillies liggen tussen de €4300 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €742,50 (prijspeil april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rumillies is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3500 – €4475€440
2275013€5000 – €5750€550
3351016€5975 – €6225€700
4399017€6425 – €6825€900
5448019€6975 – €7250€1020
6519023€7400 – €8150€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Rumillies vind je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rumillies is 3545 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Rumillies?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rumillies

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Rumillies vergelijken? Geholpen door onderstaande tips heb je in korte tijd een goede installateur in jouw streek. Het merendeel van de adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Rumillies.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rumillies op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Rumillies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Rumillies een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!