Quartes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Quartes? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website ontdek jij toepasbare gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Quartes!

zonnepanelen installateur 7540
 • Structureel lagere energiekost.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75400
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€172,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Quartes april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Tournai. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Tournai zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Quartes
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5000), dan is jouw winst al gauw €620. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Quartes zitten vaak tussen de €4500 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €740,00 (vergoeding april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Quartes bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3525 – €4500€390
2274013€5125 – €5600€650
3359015€5925 – €6075€725
4409017€6475 – €6700€900
5457019€6925 – €7225€980
6485022€7425 – €8000€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Quartes bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Quartes bedraagt 3540 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Quartes?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-quartes

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Quartes vergelijken? Door middel van onderstaande tips heb jij in korte tijd een uitstekende expert in jouw streek. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het type huis. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Quartes.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Quartes op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Quartes
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Quartes een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!