Mont-Saint-Aubert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Mont-Saint-Aubert? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind jij handige adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Mont-Saint-Aubert!

zonnepanelen installateur 7542
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75420
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€172,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mont-Saint-Aubert april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Tournai. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Tournai bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Mont-Saint-Aubert
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5020), dan loopt het voordeel al gauw op tot €622. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Mont-Saint-Aubert variëren tussen de €4400 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert circa 2980 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €745,00 (vergoeding april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Mont-Saint-Aubert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117206€3650 – €4325€440
2275011€5300 – €5675€675
3344015€6025 – €6050€775
4416017€6475 – €6825€910
5460020€6975 – €7300€990
6498023€7575 – €7975€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Mont-Saint-Aubert vind je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mont-Saint-Aubert is 3550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 10 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mont-Saint-Aubert?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mont-saint-aubert

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Mont-Saint-Aubert vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder tref jij in korte tijd een uitstekende leverancier in je woonplaats. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist biedt zo interessant zonnepanelen advies in Mont-Saint-Aubert.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mont-Saint-Aubert op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Mont-Saint-Aubert
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mont-Saint-Aubert een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!