Wegnez

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Wegnez? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij uitgebreide info over zonnepanelen kopen in Wegnez!

zonnepanelen installateur 4860
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeentePepinster
Postcode48600
Gasverbruik20.050 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€160,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wegnez juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Pepinster. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Pepinster kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Wegnez
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4770), dan pak je al snel €591. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wegnez zitten vaak tussen de €4000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie of NLE staat dit al gauw gelijk aan €720,00 (tarief juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Wegnez kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3675 – €4500€420
2278011€5250 – €5800€650
3328015€5900 – €6175€775
4416017€6450 – €6625€910
5449019€7000 – €7225€1030
6510022€7425 – €7900€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Wegnez vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wegnez is 3425 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Wegnez?

Voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wegnez

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wegnez vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk je snel en eenvoudig een goede leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan erkend zonnepanelen advies in Wegnez.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wegnez op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Wegnez
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wegnez een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!