Gemmenich

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Gemmenich? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Wegens het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze vergelijker check jij bruikbare toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Gemmenich!

zonnepanelen installateur 4851
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeentePlombières
Postcode48510
Gasverbruik20.010 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€159,99

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gemmenich juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Plombières. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Plombières kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Gemmenich
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4730), dan pak je al snel €586. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gemmenich liggen tussen om en nabij de €5300 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €710,00 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Gemmenich kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3575 – €4425€440
2305012€5200 – €5700€600
3341014€5975 – €6125€825
4418018€6375 – €6825€890
5456019€6975 – €7250€990
6509021€7475 – €8075€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Gemmenich ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gemmenich is 3405 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Gemmenich?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gemmenich

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Gemmenich vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref je in korte tijd een goede vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Gemmenich.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Gemmenich op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Gemmenich
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gemmenich een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!