Cornesse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Cornesse? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij dalende kosten, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Cornesse!

zonnepanelen installateur 4860
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeentePepinster
Postcode48600
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€160,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Cornesse juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Pepinster. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Pepinster bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Cornesse
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4760), dan is het voordeel al snel €590. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Al 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Cornesse schommelen tussen de €4300 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €717,50 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Cornesse kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3675 – €4350€430
2288013€5200 – €5650€650
3336015€6100 – €6225€750
4402018€6375 – €6700€940
5440020€7050 – €7275€1020
6516021€7650 – €7900€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Cornesse check je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cornesse is 3420 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Cornesse?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cornesse

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Cornesse vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een erkende monteur in jouw omgeving. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de aard van het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Cornesse.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Cornesse op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Cornesse
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Cornesse een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!