Vlezenbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vlezenbeek? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Dankzij dalende kosten, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze website lees je waardevolle info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vlezenbeek!

zonnepanelen installateur 1602
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode16020
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€168,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Vlezenbeek juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Vlezenbeek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4620), dan loopt het voordeel al gauw op tot €573. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vlezenbeek fluctueren tussen de €5100 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of NLE betaal je al snel €737,50 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Vlezenbeek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3600 – €4500€390
2271013€5125 – €5625€575
3349016€5925 – €6200€800
4400016€6475 – €6800€930
5449019€6900 – €7125€990
6520022€7475 – €7825€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Vlezenbeek check je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlezenbeek is 3575 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Vlezenbeek?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vlezenbeek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Vlezenbeek vergelijken? Via de uitleg die hierna komt tref je in korte tijd een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets het soort huis. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Vlezenbeek.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om naam, telefoonnummer en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vlezenbeek op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Vlezenbeek
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vlezenbeek verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!