Ruisbroek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ruisbroek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van deze website vind jij waardevolle informatie aangaande zonnepanelen kopen in Ruisbroek!

zonnepanelen installateur 1601
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode16010
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€168,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ruisbroek mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Ruisbroek
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4610), dan bedraagt het voordeel al snel €571. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim vele tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ruisbroek fluctueren tussen de €5000 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €735,00 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ruisbroek bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3450 – €4225€410
2281012€5150 – €5750€675
3359016€6050 – €6225€725
4412018€6550 – €6725€890
5445020€7100 – €7250€960
6490021€7625 – €7825€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Ruisbroek zie je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ruisbroek bedraagt 3570 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Ruisbroek?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ruisbroek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ruisbroek vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips kies jij vandaag nog een uitstekende vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Ruisbroek.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ruisbroek op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Ruisbroek
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ruisbroek een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!