Bailleul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bailleul? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze pagina tref je handige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bailleul!

zonnepanelen installateur 7730
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode77300
Gasverbruik22.610 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€170,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bailleul juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Estaimpuis. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Estaimpuis kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bailleul
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4580), dan bedraagt het voordeel al snel €568. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bailleul variëren tussen de €4800 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op grofweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €720,00 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Bailleul kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121006€3700 – €4400€390
2310013€5200 – €5800€600
3330015€5975 – €6200€850
4398018€6400 – €6850€920
5431020€7100 – €7225€980
6490021€7600 – €7850€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Bailleul ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bailleul is 3405 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Bailleul?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bailleul

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bailleul vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk jij vandaag nog een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan actueel zonnepanelen advies in Bailleul.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bailleul op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bailleul
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bailleul een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!