Herseaux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Herseaux? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door deze pagina lees jij toepasbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Herseaux!

zonnepanelen installateur 7712
 • Lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMoeskroen
Postcode77120
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€170,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Herseaux juni 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Moeskroen. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Moeskroen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Herseaux
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4570), dan is jouw winst al gauw €567. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Herseaux zitten vaak tussen de €4000 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €717,50 (prijs juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Herseaux kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3475 – €4450€380
2293011€5225 – €5750€650
3322014€5950 – €6050€700
4406018€6375 – €6675€950
5437019€6900 – €7200€1030
6487021€7425 – €8175€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Herseaux bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herseaux bedraagt 3400 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Herseaux?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herseaux

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Herseaux vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder kies jij in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in de regio. Het merendeel van de installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het type huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Herseaux.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Herseaux op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Herseaux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Herseaux verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!