Hérinnes-Lez-Pecq

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Hérinnes-Lez-Pecq? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze tool doorzoek jij handige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hérinnes-Lez-Pecq!

zonnepanelen installateur 7742
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeentePecq
Postcode77420
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€171,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hérinnes-Lez-Pecq februari 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Pecq. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Pecq zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hérinnes-Lez-Pecq
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4650), dan loopt het voordeel al gauw op tot €576. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hérinnes-Lez-Pecq fluctueren tussen de €4600 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op grofweg 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €737,50 (onkosten februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hérinnes-Lez-Pecq kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3500 – €4500€410
2274011€5125 – €5725€625
3354014€6050 – €6125€750
4402016€6450 – €6725€930
5457019€7100 – €7225€1000
6481021€7475 – €7950€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Hérinnes-Lez-Pecq tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hérinnes-Lez-Pecq bedraagt 3440 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Hérinnes-Lez-Pecq?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herinnes-lez-pecq

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hérinnes-Lez-Pecq vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vind jij in een zeer korte periode een deskundige expert in de regio. Veel monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type woning. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Hérinnes-Lez-Pecq.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hérinnes-Lez-Pecq op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Hérinnes-Lez-Pecq
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hérinnes-Lez-Pecq verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!