Niel-Bij-As

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Niel-Bij-As? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Niel-Bij-As!

zonnepanelen installateur 3668
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteAs
Postcode36680
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Niel-Bij-As mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente As. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente As zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Niel-Bij-As
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4550), dan profiteer je al van een korting van zo’n €564. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Niel-Bij-As variëren tussen de €5000 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pakweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €752,50 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Niel-Bij-As bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3675 – €4225€440
2274011€5175 – €5800€625
3330015€6050 – €6250€775
4405018€6375 – €6625€890
5433020€7000 – €7275€980
6495021€7550 – €8050€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Niel-Bij-As vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niel-Bij-As bedraagt 3540 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Niel-Bij-As?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-niel-bij-as

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Niel-Bij-As vergelijken? Middels onze stappenplan zoek jij zonder problemen een professionele aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Niel-Bij-As.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Niel-Bij-As op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Niel-Bij-As
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Niel-Bij-As een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!