Céroux-Mousty

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Céroux-Mousty? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze website vind je omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Céroux-Mousty!

zonnepanelen installateur 1341
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOttignies-Louvain-La-Neuve
Postcode13410
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€162,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Céroux-Mousty mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Céroux-Mousty
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4510), dan is jouw winst al gauw €559. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Céroux-Mousty variëren tussen de €4400 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €725,00 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Céroux-Mousty kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3425 – €4450€440
2291012€5050 – €5800€675
3344015€5975 – €6225€750
4408016€6375 – €6800€890
5460020€6975 – €7150€1030
6512022€7450 – €8075€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Céroux-Mousty bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Céroux-Mousty bedraagt 3445 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Veel bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Céroux-Mousty?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ceroux-mousty

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Céroux-Mousty vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan zoek je in korte tijd een professionele specialist in de buurt. Een aantal adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Céroux-Mousty.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Céroux-Mousty op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Céroux-Mousty
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Céroux-Mousty een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!