Limelette

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Limelette? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Door de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees jij samengestelde details m.b.t. zonnepanelen kopen in Limelette!

zonnepanelen installateur 1342
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOttignies-Louvain-La-Neuve
Postcode13420
Gasverbruik20.300 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€162,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Limelette mei 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Limelette
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4520), dan is het belastingvoordeel al gauw €560. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Limelette fluctueren tussen de €5100 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €727,50 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Limelette is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3675 – €4225€440
2304011€5225 – €5875€650
3336015€5975 – €6025€725
4386018€6475 – €6600€940
5434019€6950 – €7200€1020
6510021€7475 – €7850€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Limelette achterhaal je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Limelette is 3450 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Limelette?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-limelette

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Limelette vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in jouw eigen buurt. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets duidelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Limelette.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Limelette op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Limelette
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Limelette een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!