La Hulpe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in La Hulpe? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be vind jij veelzijdige tips aangaande zonnepanelen kopen in La Hulpe!

zonnepanelen installateur 1310
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLa Hulpe
Postcode13100
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€163,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in La Hulpe juni 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente La Hulpe. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente La Hulpe zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis La Hulpe
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4740), dan bedraagt het voordeel al snel €588. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in La Hulpe liggen tussen de €5000 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pakweg 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €710,00 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in La Hulpe bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3575 – €4225€440
2271012€5150 – €5625€650
3334015€6075 – €6125€850
4414017€6525 – €6825€950
5443019€6950 – €7150€1030
6512022€7400 – €8150€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck La Hulpe lees jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in La Hulpe is 3335 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in La Hulpe?

Puur voor zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-la-hulpe

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in La Hulpe vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb jij snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Een aantal adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het soort woning. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in La Hulpe.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in La Hulpe op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief La Hulpe
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in La Hulpe een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!