Louvain-La-Neuve

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Louvain-La-Neuve? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze tool lees je omvangrijke details aangaande zonnepanelen kopen in Louvain-La-Neuve!

zonnepanelen installateur 1348
 • Minder betalen voor stroom.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOttignies-Louvain-La-Neuve
Postcode13480
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€162,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Louvain-La-Neuve mei 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Louvain-La-Neuve
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4530), dan profiteer je al van een korting van zo’n €562. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Louvain-La-Neuve variëren tussen de €5000 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie of Oxxio betaal je al snel €730,00 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Louvain-La-Neuve kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120606€3500 – €4400€420
2294011€5050 – €5750€550
3331016€5950 – €6225€750
4388018€6550 – €6800€930
5433019€7100 – €7300€960
6486022€7625 – €7800€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Louvain-La-Neuve vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Louvain-La-Neuve bedraagt 3455 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Louvain-La-Neuve?

Voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-louvain-la-neuve

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Louvain-La-Neuve vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk jij in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in de regio. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Louvain-La-Neuve.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Louvain-La-Neuve op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Louvain-La-Neuve
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Louvain-La-Neuve een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!