Incourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Incourt? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via onze vergelijker tref jij uitgebreide tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Incourt!

zonnepanelen installateur 1315
 • Lagere energiekost.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIncourt
Postcode13150
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€163,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Incourt mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Incourt. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Incourt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Incourt
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4750), dan bedraagt het voordeel al snel €589. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Incourt liggen tussen om en nabij de €5300 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €712,50 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Incourt is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120406€3400 – €4450€410
2272011€5275 – €5650€600
3334016€5900 – €6050€725
4407017€6550 – €6725€890
5454020€6925 – €7150€960
6516022€7400 – €7875€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Incourt ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Incourt bedraagt 3340 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Incourt?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-incourt

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Incourt vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb je in enkele stappen een deskundige specialist in de buurt. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Incourt.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Incourt op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Incourt
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Incourt een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente