Lens-Sur-Geer

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Lens-Sur-Geer? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze website doorzoek jij actuele aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Lens-Sur-Geer!

zonnepanelen installateur 4360
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteOreye
Postcode43600
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€174,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lens-Sur-Geer juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Oreye. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Oreye kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Lens-Sur-Geer
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4750), dan profiteer je al van een korting van zo’n €589. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lens-Sur-Geer liggen tussen de €5400 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €750,00 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Lens-Sur-Geer bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3400 – €4475€430
2284013€5025 – €5675€550
3341015€5950 – €6050€775
4413018€6300 – €6600€890
5448020€7050 – €7250€980
6492023€7475 – €8025€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Lens-Sur-Geer lees jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lens-Sur-Geer is 3565 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Lens-Sur-Geer?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lens-sur-geer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Lens-Sur-Geer vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan kies jij in korte tijd een professionele leverancier in jouw streek. Sommige leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Lens-Sur-Geer.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (denk aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lens-Sur-Geer op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Lens-Sur-Geer
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lens-Sur-Geer een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!