Limont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Limont? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Via zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze website vind jij waardevolle toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Limont!

zonnepanelen installateur 4357
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteDonceel
Postcode43570
Gasverbruik22.500 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€173,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Limont mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Donceel. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Donceel zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Limont
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4720), dan profiteer je al van een korting van zo’n €585. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Limont zitten vaak tussen de €4600 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en NLE betaal je hiervoor wel €742,50 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Limont bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3525 – €4200€410
2291011€5250 – €5625€675
3328014€5925 – €6275€850
4396016€6400 – €6825€940
5432020€6975 – €7275€960
6513023€7475 – €8050€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Limont achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Limont is 3550 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Limont?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-limont

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Limont vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind jij in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in de regio. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Limont.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Limont op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Limont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Limont een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!