Haneffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Haneffe? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek je waardevolle aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Haneffe!

zonnepanelen installateur 4357
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteDonceel
Postcode43570
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Haneffe juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Donceel. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Donceel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Haneffe
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4700), dan loopt het voordeel al gauw op tot €583. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Haneffe zitten vaak tussen de €4800 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor plusminus 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €737,50 (prijspeil juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Haneffe kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3650 – €4425€430
2300011€5300 – €5875€525
3341015€6050 – €6100€875
4405016€6450 – €6800€880
5436019€6900 – €7150€960
6491022€7675 – €7950€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Haneffe vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haneffe bedraagt 3540 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 panelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Haneffe?

Puur voor zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haneffe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Haneffe vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind jij vandaag nog een goede aanbieder in jouw eigen buurt. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Haneffe.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haneffe op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Haneffe
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Haneffe een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!