Jeneffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Jeneffe? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van deze website vind je toepasbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Jeneffe!

zonnepanelen installateur 4357
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuik
GemeenteDonceel
Postcode43570
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€173,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Jeneffe juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Donceel. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Donceel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Jeneffe
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4710), dan is het belastingvoordeel al gauw €584. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jeneffe variëren tussen de €5200 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of NLE betaal je daarvoor zo’n €740,00 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Jeneffe kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120907€3425 – €4275€430
2298011€5125 – €5675€600
3338014€6100 – €6275€725
4383017€6550 – €6625€910
5447020€7075 – €7175€1000
6480021€7600 – €8075€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Jeneffe vind je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jeneffe bedraagt 3545 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Jeneffe?

Voor panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jeneffe

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Jeneffe vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vind jij zonder problemen een uitstekende expert in jouw eigen buurt. Het merendeel van de bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Jeneffe.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Jeneffe op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Jeneffe
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Jeneffe verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!