Grandville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Grandville? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Door middel van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website bekijk jij veelzijdige informatie aangaande zonnepanelen kopen in Grandville!

zonnepanelen installateur 4360
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuik
GemeenteOreye
Postcode43600
Gasverbruik22.520 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Grandville juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oreye. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Oreye kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Grandville
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4740), dan is het belastingvoordeel al gauw €588. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Grandville zitten vaak tussen de €4700 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €747,50 (onkosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Grandville bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3550 – €4450€430
2293013€5050 – €5675€600
3326014€6075 – €6025€775
4410017€6325 – €6750€920
5455020€6975 – €7225€1010
6500021€7400 – €7800€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Grandville vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grandville bedraagt 3560 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Grandville?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grandville

Systemen met subsidie:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Grandville vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies je in een zeer korte periode een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. De meeste specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Grandville.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Grandville op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Grandville
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Grandville een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!