Bergilers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Bergilers? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels zonnepanelenvoordeel.be check je veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bergilers!

zonnepanelen installateur 4360
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteOreye
Postcode43600
Gasverbruik22.510 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€173,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bergilers april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oreye. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Oreye kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bergilers
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4730), dan profiteer je al van een korting van zo’n €586. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bergilers schommelen tussen de €5100 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Pure Energie betaal je al snel €745,00 (tarief april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bergilers bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3425 – €4475€420
2307013€5075 – €5725€600
3359016€6100 – €6175€725
4403016€6500 – €6625€940
5451019€6900 – €7125€990
6511021€7700 – €7950€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Bergilers tref je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergilers bedraagt 3555 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Bergilers?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bergilers

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bergilers vergelijken? Via onze stappenplan vergelijk jij in korte tijd een betrouwbare leverancier in de regio. Verschillende monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan goedzonnepanelen advies in Bergilers.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bergilers op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Bergilers
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Bergilers een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!