Hertsberge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hertsberge? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be tref jij samengestelde gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hertsberge!

zonnepanelen installateur 8020
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostkamp
Postcode80200
Gasverbruik21.650 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€167,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Hertsberge april 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Oostkamp. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Oostkamp kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hertsberge
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4620), dan is jouw winst al gauw €573. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hertsberge variëren tussen de €5400 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3050 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €762,50 (vergoeding april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hertsberge kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3600 – €4375€400
2284012€5150 – €5775€650
3342015€6000 – €6175€825
4401018€6550 – €6775€890
5443019€7025 – €7275€960
6489022€7425 – €8000€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Hertsberge bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hertsberge bedraagt 3425 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 panelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Hertsberge?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hertsberge

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hertsberge vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs tref jij binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. De meeste specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets het soort huis. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Hertsberge.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hertsberge op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Hertsberge
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hertsberge een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!