Mormont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Mormont? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze website doorzoek je omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Mormont!

zonnepanelen installateur 6997
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteErezée
Postcode69970
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€166,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mormont april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Erezée. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Erezée kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Mormont
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4590), dan is jouw winst al gauw €569. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Mormont komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €755,00 (prijspeil april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Mormont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3700 – €4400€420
2297011€5250 – €5850€600
3355014€5950 – €6050€875
4396016€6500 – €6625€900
5450019€7075 – €7250€1010
6513023€7450 – €8175€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Mormont zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mormont is 3410 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mormont?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mormont

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Mormont vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan vind jij vandaag nog een deskundige specialist in je postcodegebied. Tal van aanbieders beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Mormont.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Mormont op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Mormont
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mormont een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!