Nijlen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Nijlen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Via krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool check je veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nijlen!

zonnepanelen installateur 2560
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteNijlen
Postcode25600
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€170,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nijlen mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Nijlen. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Nijlen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Nijlen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4560), dan bedraagt het voordeel al snel €565. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nijlen zitten vaak tussen de €4500 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €732,50 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nijlen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3450 – €4225€380
2279012€5300 – €5725€525
3343015€5975 – €6075€775
4413016€6500 – €6775€930
5461020€7075 – €7125€970
6517021€7650 – €8100€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Nijlen check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijlen bedraagt 3395 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nijlen?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nijlen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nijlen vergelijken? Door onze stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een erkende specialist in jouw eigen buurt. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nijlen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nijlen op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Nijlen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Nijlen aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente