Lier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Lier? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels onze website vind je handige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lier!

zonnepanelen installateur 2500
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeenteLier
Postcode25000
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€169,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lier april 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lier. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Lier kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Lier
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4500), dan pak je al snel €558. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lier schommelen tussen de €4100 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent betaal je al snel €717,50 (onkosten april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Lier is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3625 – €4375€390
2285011€5150 – €5775€650
3322015€5900 – €6250€750
4410016€6475 – €6775€950
5460020€7050 – €7250€970
6480021€7625 – €8150€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Lier vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lier is 3365 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Lier?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lier

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Lier vergelijken? Op basis van het advies hieronder kies jij zonder problemen een uitstekende aanbieder in jouw eigen buurt. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Lier.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lier op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Lier
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lier verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente