Bevel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bevel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze vergelijker bekijk je waardevolle details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bevel!

zonnepanelen installateur 2560
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieAntwerpen
GemeenteNijlen
Postcode25600
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€174,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bevel mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Nijlen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Nijlen zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Bevel
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4530), dan is het belastingvoordeel al gauw €562. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bevel zitten vaak tussen de €4900 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert zo’n 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en NLE betaal je hiervoor wel €765,00 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bevel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118407€3675 – €4325€440
2278013€5200 – €5600€525
3340014€6075 – €6075€725
4402017€6425 – €6700€890
5470019€7025 – €7250€960
6486022€7575 – €8075€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Bevel zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bevel bedraagt 3455 kWh. Dit staat voor plusminus 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bevel?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bevel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bevel vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref jij in korte tijd een uitmuntende expert in jouw eigen buurt. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Bevel.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bevel op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bevel
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bevel een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!