Boechout

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Boechout? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze website tref jij uitgebreide details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Boechout!

zonnepanelen installateur 2530
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBoechout
Postcode25300
Gasverbruik22.550 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€169,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Boechout juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Boechout. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Boechout zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Boechout
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4520), dan is het voordeel al snel €560. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Boechout zitten vaak tussen de €4400 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €722,50 (onkosten juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Boechout kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3625 – €4200€390
2294012€5000 – €5650€500
3346014€6050 – €6275€725
4405016€6550 – €6850€880
5470020€7000 – €7250€1020
6482023€7700 – €8050€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Boechout ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boechout is 3375 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Boechout?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boechout

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Boechout vergelijken? Dankzij het advies hieronder tref je binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in je woonplaats. Een aantal installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer expliciet jouw woning. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Boechout.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boechout op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Boechout
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Boechout een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente