Kessel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Kessel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Via de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be check je toepasbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Kessel!

zonnepanelen installateur 2560
 • Direct lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieAntwerpen
GemeenteNijlen
Postcode25600
Gasverbruik23.320 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€175,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Kessel mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Nijlen. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Nijlen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Kessel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4540), dan bedraagt het voordeel al snel €563. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kessel schommelen tussen de €5100 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €767,50 (kosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Kessel bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3425 – €4250€420
2306013€5100 – €5600€575
3343015€6025 – €6175€775
4394018€6400 – €6625€920
5461020€6950 – €7250€970
6506023€7500 – €7875€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Kessel vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kessel is 3460 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Kessel?

Voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kessel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Kessel vergelijken? Op basis van onze stappenplan vind jij in een zeer korte periode een erkende aanbieder in je woonplaats. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Kessel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kessel op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Kessel
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Kessel een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!