Hove

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hove? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij waardevolle aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hove!

zonnepanelen installateur 2540
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHove
Postcode25400
Gasverbruik22.560 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€170,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hove juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hove. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Hove kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Hove
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4530), dan bedraagt het voordeel al snel €562. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hove liggen tussen de €4600 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €725,00 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hove bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118807€3600 – €4225€400
2288012€5050 – €5750€525
3334015€5975 – €6075€775
4397017€6525 – €6800€920
5448020€6900 – €7150€970
6491021€7575 – €7950€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Hove bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hove bedraagt 3380 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Veel investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hove?

Voor PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hove

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hove vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref je in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in de regio. Veel bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Hove.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hove op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Hove
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hove een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!