Lint

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lint? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze website check jij omvangrijke info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lint!

zonnepanelen installateur 2547
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieAntwerpen
GemeenteLint
Postcode25470
Gasverbruik22.570 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Lint mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lint. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Lint kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lint
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4540), dan profiteer je al van een korting van zo’n €563. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lint liggen tussen om en nabij de €4400 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of NLE betaal je al snel €727,50 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Lint is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3675 – €4375€410
2271013€5225 – €5850€625
3345014€6100 – €6100€725
4417016€6525 – €6800€890
5437020€7100 – €7225€990
6501023€7525 – €8050€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Lint check je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lint is 3385 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lint?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lint

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lint vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb jij snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in de regio. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Lint.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lint op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Lint
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lint een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!