Eke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Eke? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze website doorzoek je uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Eke!

zonnepanelen installateur 9810
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNazareth
Postcode98100
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik kWh3557,31514436014 kWh
Gemiddelde energierekening€169,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Eke juni 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Nazareth. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Nazareth zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Eke
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4730), dan profiteer je al van een korting van zo’n €586. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Eke komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €702,50 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Eke kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3400 – €4375€420
2282011€5275 – €5875€650
3323015€6100 – €6175€825
4381017€6350 – €6850€920
5468019€7000 – €7275€980
6518023€7400 – €8200€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Eke lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eke bedraagt 3557,31514436014 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Eke?

Voor zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eke

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Eke vergelijken? Door middel van het advies hieronder zoek jij vandaag nog een betrouwbare monteur in jouw streek. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Eke.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificering (bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Eke op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Eke
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Eke een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!