Wépion

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Wépion? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker lees je accurate info m.b.t. zonnepanelen kopen in Wépion!

zonnepanelen installateur 5100
 • Lagere energierekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode51000
Gasverbruik20.820 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€165,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Wépion februari 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Namur. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Namur zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Wépion
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4790), dan bedraagt het voordeel al snel €594. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wépion fluctueren tussen de €4800 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €707,50 (prijspeil februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wépion kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120607€3575 – €4200€440
2275013€5300 – €5825€575
3324015€5900 – €6075€850
4391018€6475 – €6750€880
5451020€6925 – €7275€960
6516023€7450 – €7925€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Wépion tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wépion is 3510 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle klanten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Wépion?

Bij het installeren van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wepion

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wépion vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een erkende vakman in je postcodegebied. Sommige aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het type huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Wépion.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wépion op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Wépion
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wépion een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!