Beez

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Beez? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Door de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze website check je waardevolle raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Beez!

zonnepanelen installateur 5000
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode50000
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€164,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Beez juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Namur. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Namur zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Beez
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5050), dan is jouw winst al gauw €626. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Beez zitten vaak tussen de €5100 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor om en nabij 2750 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €687,50 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Beez kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3550 – €4200€390
2301012€5275 – €5800€575
3349014€6050 – €6050€850
4380018€6425 – €6825€900
5469019€7075 – €7175€1010
6482021€7550 – €7900€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Beez vind jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beez bedraagt 3565 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Beez?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beez

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Beez vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk jij vandaag nog een deskundige leverancier in de regio. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Beez.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beez op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Beez
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Beez een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!