Lorcé

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Lorcé? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze pagina bekijk jij accurate details over zonnepanelen kopen in Lorcé!

zonnepanelen installateur 4987
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuik
GemeenteStoumont
Postcode49870
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€164,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lorcé juli 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Stoumont. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Stoumont zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lorcé
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5010), dan is jouw winst al gauw €621. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lorcé variëren tussen de €4200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2710 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €677,50 (prijs juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lorcé bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3450 – €4350€400
2279013€5225 – €5825€575
3358014€6025 – €6175€850
4415016€6475 – €6625€930
5438020€6925 – €7275€1000
6500023€7650 – €7850€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Lorcé check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lorcé bedraagt 3545 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 panelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Lorcé?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lorce

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Lorcé vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk jij zonder problemen een betrouwbare monteur in de regio. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het soort huis. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Lorcé.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de laagste offerte, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lorcé op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Lorcé
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lorcé een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!