La Gleize

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in La Gleize? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Middels de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker check jij veelzijdige details aangaande zonnepanelen kopen in La Gleize!

zonnepanelen installateur 4987
 • Lagere energiekost.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuik
GemeenteStoumont
Postcode49870
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€164,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in La Gleize juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Stoumont. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Stoumont bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis La Gleize
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5000), dan is het belastingvoordeel al gauw €620. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim vele tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in La Gleize variëren tussen de €4600 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of NLE betaal je hiervoor wel €675,00 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in La Gleize kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3400 – €4225€390
2304012€5300 – €5825€500
3336016€6050 – €6150€700
4397018€6350 – €6850€950
5438020€7100 – €7300€990
6518023€7450 – €8125€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck La Gleize ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in La Gleize is 3540 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in La Gleize?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-la-gleize

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in La Gleize vergelijken? Met het onderstaande stappenplan heb je zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in La Gleize.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in La Gleize op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief La Gleize
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in La Gleize een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!