Chevron

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Chevron? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be lees jij waardevolle tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Chevron!

zonnepanelen installateur 4987
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteStoumont
Postcode49870
Gasverbruik20.270 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Chevron februari 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Stoumont. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Stoumont bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Chevron
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4990), dan is jouw winst al gauw €619. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Chevron liggen tussen de €4300 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op circa 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €775,00 (tarief februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Chevron kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3575 – €4350€440
2293012€5225 – €5675€500
3335014€5950 – €6025€850
4402017€6450 – €6725€930
5439020€6950 – €7125€1000
6487023€7600 – €8025€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Chevron lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chevron bedraagt 3535 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Chevron?

Bij het installeren van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chevron

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Chevron vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan zoek jij zonder problemen een erkende leverancier in je woonplaats. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Chevron.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Chevron op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Chevron
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Chevron een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!