Mont-Sainte-Aldegonde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Mont-Sainte-Aldegonde? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Aan de hand van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze website lees jij waardevolle toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Mont-Sainte-Aldegonde!

zonnepanelen installateur 7141
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMorlanwelz
Postcode71410
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€168,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mont-Sainte-Aldegonde juli 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Morlanwelz. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Morlanwelz kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Mont-Sainte-Aldegonde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5040), dan is jouw winst al gauw €625. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Mont-Sainte-Aldegonde fluctueren tussen de €5100 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert zo’n 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €767,50 (prijspeil juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Mont-Sainte-Aldegonde bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3675 – €4425€410
2304011€5075 – €5900€650
3331015€6075 – €6050€775
4418016€6450 – €6700€910
5431020€6900 – €7300€1000
6505023€7575 – €8200€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Mont-Sainte-Aldegonde zie je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mont-Sainte-Aldegonde is 3485 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Mont-Sainte-Aldegonde?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mont-sainte-aldegonde

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Mont-Sainte-Aldegonde vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref je in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in de buurt. Verscheidene adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Mont-Sainte-Aldegonde.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Mont-Sainte-Aldegonde op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Mont-Sainte-Aldegonde
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mont-Sainte-Aldegonde een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!