Morlanwelz-Mariemont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Morlanwelz-Mariemont? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze tool lees je actuele toelichtingen over zonnepanelen kopen in Morlanwelz-Mariemont!

zonnepanelen installateur 7140
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMorlanwelz
Postcode71400
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€167,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Morlanwelz-Mariemont juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Morlanwelz. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Morlanwelz bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Morlanwelz-Mariemont
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5020), dan is het belastingvoordeel al gauw €622. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Morlanwelz-Mariemont komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €762,50 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Morlanwelz-Mariemont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3425 – €4275€390
2300012€5075 – €5650€550
3359016€5975 – €6075€800
4404018€6475 – €6675€880
5433019€7025 – €7250€980
6520022€7525 – €8175€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Morlanwelz-Mariemont tref je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Morlanwelz-Mariemont is 3475 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 panelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Morlanwelz-Mariemont?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-morlanwelz-mariemont

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Morlanwelz-Mariemont vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vind je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen buurt. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het soort woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Morlanwelz-Mariemont.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificering (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Morlanwelz-Mariemont op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Morlanwelz-Mariemont
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Morlanwelz-Mariemont een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!