Nouvelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Nouvelles? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Met het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij actuele informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Nouvelles!

zonnepanelen installateur 7022
 • Makkelijk geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70220
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€164,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nouvelles februari 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat de regels zijn in de gemeente Mons. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Mons zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Nouvelles
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4340), dan is het voordeel al snel €538. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Nouvelles schommelen tussen de €4500 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pakweg 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €695,00 (prijs februari 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nouvelles bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120706€3575 – €4500€390
2303013€5200 – €5875€600
3339014€6025 – €6075€775
4388017€6450 – €6675€930
5452019€7000 – €7150€1030
6482022€7550 – €7875€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nouvelles bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nouvelles is 3435 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nouvelles?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nouvelles

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Nouvelles vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind jij in korte tijd een uitmuntende installateur in jouw streek. Sommige leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het type woning. Het type dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Nouvelles.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nouvelles op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Nouvelles
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Nouvelles een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!