Strée-Lez-Huy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Strée-Lez-Huy? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze pagina check je samengestelde toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Strée-Lez-Huy!

zonnepanelen installateur 4577
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuik
GemeenteModave
Postcode45770
Gasverbruik23.190 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€177,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Strée-Lez-Huy juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Modave. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Modave kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Strée-Lez-Huy
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4660), dan pak je al snel €578. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Strée-Lez-Huy zitten vaak tussen de €4800 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pakweg 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €710,00 (kosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Strée-Lez-Huy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3675 – €4375€430
2308011€5075 – €5600€675
3348014€5925 – €6050€800
4407018€6350 – €6850€880
5467019€7025 – €7225€990
6518023€7425 – €7875€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Strée-Lez-Huy vind je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Strée-Lez-Huy bedraagt 3595 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Strée-Lez-Huy?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-stree-lez-huy

Interessante installaties:


Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Strée-Lez-Huy vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten tref jij in korte tijd een goede vakspecialist in je postcodegebied. Een aantal monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Strée-Lez-Huy.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Strée-Lez-Huy op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Strée-Lez-Huy
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Strée-Lez-Huy verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!