Vierset-Barse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Vierset-Barse? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door middel van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vierset-Barse!

zonnepanelen installateur 4577
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteModave
Postcode45770
Gasverbruik23.200 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€170,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vierset-Barse juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij de spelregels in de gemeente Modave. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Modave kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Vierset-Barse
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4670), dan pak je al snel €579. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vierset-Barse komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €712,50 (prijs juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Vierset-Barse kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3675 – €4450€380
2307012€5150 – €5825€525
3325016€6000 – €6150€875
4385018€6325 – €6600€950
5445019€7075 – €7200€1020
6481023€7600 – €7900€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Vierset-Barse bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vierset-Barse is 3300 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Vierset-Barse?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vierset-barse

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Vierset-Barse vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een uitmuntende expert in jouw eigen buurt. Veel adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer het type huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Vierset-Barse.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vierset-Barse op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Vierset-Barse
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Vierset-Barse een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!