Outrelouxhe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Outrelouxhe? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze website lees jij samengestelde gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Outrelouxhe!

zonnepanelen installateur 4577
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuik
GemeenteModave
Postcode45770
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€177,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Outrelouxhe juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Modave. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Modave kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Outrelouxhe
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4650), dan profiteer je al van een korting van zo’n €576. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Outrelouxhe variëren tussen de €4300 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €707,50 (tarief juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Outrelouxhe bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3500 – €4350€440
2294013€5025 – €5700€625
3344016€6075 – €6075€850
4406017€6500 – €6800€950
5461019€6975 – €7175€1000
6487023€7675 – €7875€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Outrelouxhe check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Outrelouxhe bedraagt 3590 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Outrelouxhe?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-outrelouxhe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Outrelouxhe vergelijken? Met behulp van het advies hieronder kies jij in enkele stappen een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het soort woning. Het type woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in Outrelouxhe.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Outrelouxhe op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Outrelouxhe
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Outrelouxhe een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!