Westmalle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Westmalle? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Door een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website check jij waardevolle aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Westmalle!

zonnepanelen installateur 2390
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieAntwerpen
GemeenteMalle
Postcode23900
Gasverbruik23.170 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€172,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Westmalle mei 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Malle. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Malle kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Westmalle
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4390), dan pak je al snel €544. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Westmalle zitten vaak tussen de €5100 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €730,00 (prijspeil mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Westmalle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3550 – €4275€380
2277012€5275 – €5700€675
3325014€5975 – €6050€800
4386016€6325 – €6625€910
5437020€7025 – €7225€970
6486022€7600 – €7925€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Westmalle bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westmalle is 3385 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Westmalle?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-westmalle

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Westmalle vergelijken? Met onze stappenplan kies je vandaag nog een deskundige expert in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Westmalle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificering (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westmalle op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Westmalle
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Westmalle een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!