Vlimmeren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Vlimmeren? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind jij uitgebreide aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Vlimmeren!

zonnepanelen installateur 2340
 • Lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBeerse
Postcode23400
Gasverbruik23.130 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€172,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Vlimmeren mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij de spelregels in de gemeente Beerse. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Beerse kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Vlimmeren
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4350), dan is jouw winst al gauw €539. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vlimmeren komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Pure Energie betaal je al snel €720,00 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vlimmeren kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3575 – €4300€400
2289012€5100 – €5600€675
3330016€6050 – €6050€750
4384018€6400 – €6725€910
5450019€6950 – €7175€1000
6512023€7600 – €8100€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Vlimmeren check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlimmeren is 3365 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vlimmeren?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vlimmeren

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Vlimmeren vergelijken? Met onze stappenplan vind jij moeiteloos een erkende vakspecialist in jouw streek. Diverse aanbieders beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Vlimmeren.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vlimmeren op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Vlimmeren
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vlimmeren een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!