Oostmalle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Oostmalle? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Dankzij het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze tool ontdek jij uitgebreide raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Oostmalle!

zonnepanelen installateur 2390
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteMalle
Postcode23900
Gasverbruik23.160 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€172,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Oostmalle mei 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Malle. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Malle zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Oostmalle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4380), dan bedraagt het voordeel al snel €543. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Oostmalle liggen tussen om en nabij de €5400 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op om en nabij 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €727,50 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Oostmalle kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3525 – €4475€430
2292011€5125 – €5625€525
3327016€5900 – €6125€875
4418016€6525 – €6800€940
5430019€6925 – €7150€960
6492023€7600 – €8200€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Oostmalle vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostmalle bedraagt 3380 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Oostmalle?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oostmalle

Veel gekozen merken:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oostmalle vergelijken? Door middel van onderstaande tips heb je zonder problemen een professionele vakman in je postcodegebied. De meeste bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het soort woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Oostmalle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oostmalle op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Oostmalle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Oostmalle een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!